fbpx

Kjøkken og bad er to av de dyreste rommene i hjemmet, uten at det nødvendigvis behøver å koste skjorta å fornye kjøkkenet. Her kommer vi med våre fem beste tips til deg som ønsker deg et nytt kjøkken – til en rimelig penge. Mye av jobben kan du til og med gjøre selv, slik at du også sparer noen kroner når du fornyer kjøkkenet ditt.

1. Skift ut skapdører, håndtak og skuffefronter

I de fleste kjøkken så er det skapdørene, håndtakene og skuffefrontene som blir mest slitte. Eller bare utdaterte. Det er nemlig disse som utgjør hele uttrykket av kjøkkenet ditt, og ved å bytte ut disse kan du få et nytt kjøkken til en langt rimeligere penge sammenlignet med en totalrenovering. Ofte kan du beholde de gamle skapene, slik at det bare er frontene som byttes ut. Bytter man også ut håndtakene og benkeplaten, så er mye gjort!

2. Tapetser eller mal en vegg

Dette kan man gjøre i kombinasjon med overnevnte tips, eller alene. Kanskje holder det med å tapetsere bakveggen på kjøkkenet for å skape en «ny look»? Vil man slå på stortromma finnes det også ferdige veggplater som ser ut som fliser, som man enkelt kan lime på veggen. Disse selges hos de fleste byggevareforhandlere, og kan være nok til at man får følelsen av et noe nyere kjøkken.

3. Bytt ut «bit for bit»

Har man ikke råd til å pusse opp hele kjøkkenet, så kan man gjøre det bit for bit. For eksempel kan du denne sommeren bytte ut vaskekummen og benkeplaten, noe som alene vil gi kjøkkenet et helt nytt uttrykk. Til vinteren smeller du opp nye veggplater på veggen mellom kjøkkenbenken og overskapene, mens du fullfører prosjektet den påfølgende sommeren med å bytte ut kjøkkenfrontene og håndtakene. Og vips, du har fordelt kostnaden og har et tilsynelatende nytt kjøkken!

4. Bytt ut gardiner og øvrige gjenstander

Avhengig av hvordan kjøkkenet ditt ser ut, så er det nok mye annet enn selve kjøkkeninnredningen som kan fornye seg uten at du nødvendigvis behøver å tømme sparekontoen for å pusse opp kjøkkenet. For eksempel kan nye og moderne kjøkkengardiner være nok til å gi kjøkkenet et løft, kanskje sammen med et nytt spisebord (kjøpt fra FINN.no?) og en ny krydderhylle for å henge på veggen. Ofte er det de små tingene man legger best merke til!

5. Folier dører, skuffer og benkeplater

Vil man virkelig spare penger, og kanskje gi kjøkkenet et nytt inntrykk hvert andre-tredje år, så kan foliering være en god løsning. Det finnes spesialtilpasset folie som man enkelt kan montere på kjøkkenskuffer, skapdører og benkeplater, som vil totalforandre kjøkkenet ditt uten at du behøver å verken demontere det eller skifte ut innredningen. Folie er en løsning som er rimelig, samtidig som den er midt i blinken for den «rastløse» som ønsker at kjøkkenet skal fremstå som nytt og moderne annet hvert år fremover.