fbpx

Fornyelse av kjøkkenet har aldri vært mer i vinden enn hva det er nå. Det er ikke bare en miljøvennlig måte å skape et helt nytt utrykk i et av husets viktigste rom på – men også svært prisgunstig. Med høye materialpriser og en generelt kraftig prisvekst det seneste året, så vil du spare ekstra mye på å gjenbruke gamle kjøkkenskap og øvrige brukbare deler av kjøkkenet ditt.

Her skal vi se nærmere på 10 konkrete tips som kan gjøre kjøkkenet ditt litt penere og mer spennende.

1. Forny partiet mellom overskap og benkeplate

Her er det kun kreativiteten som setter grenser. Har du fliser fra før av, så kan disse males, eller de kan skiftes ut med nye fliser med en annen «look». Kanskje vil du heller ha tapet – eller så maler du simpelthen den eksisterende veggen for å få en ny farge.

2. Ny benkeplate – en stor forandring

Benkeplaten er kanskje den delen av kjøkkenet (foruten om frontene) som «synes best». Har du mørk benkeplate fra før av, så vil du kunne gi kjøkkenet en helt ny følelse dersom du bytter den ut med en lysere en. Det er ikke så veldig kostbart, og jobben er heller ikke for omfattende.

3. Nye hyller eller dekorelementer

Kanskje kan du bytte ut noen av overskapene med en åpen hylleløsning på en vegg, eller til og med blande inn noe kunst? Å ha et flott maleri på kjøkkenet er nokså unikt, og vil gi kjøkkenet ditt et nytt preg. Enkelt og greit!

4. Ny ventilator

Er kjøkkenet ditt noen tiår gammelt, så er sjansen stor for at du har en integrert ventilator. Denne kan byttes ut med en moderne og frittstående en, der man fjerner overskapet. Kombiner gjerne denne løsningen med tips #4, og du har plutselig et helt nytt uttrykk på det gamle kjøkkenet ditt.

5. Glassdører på frontene

Glass ser ofte mer eksklusivt ut enn vanlige malte fronter. Hos oss får du skreddersydde fronter som passer til målene som kjøkkenskapene dine har, slik at du ikke trenger å bytte ut selve innmaten. Du skrur altså bare av de gamle frontene og erstatter de med nye av glass – og har et (nesten) helt nytt kjøkken på noen få arbeidstimer.

6. Gjør plass til planter

Planter og andre pyntegjenstander er noe som kan piffe opp selv det kjedeligste og gråeste kjøkkenet. Om du ikke har grønne fingre så finnes det absolutt mye fint i plast som kan passe fint inn på ethvert kjøkken.

7. Følg med på kjøkkentrendene

Er du opptatt av å ha et moderne kjøkken? I så fall bør du følge med på hva som er «in» når du først skal pusse opp. Ta gjerne turen innom en forhandler for å se hva det selges mest av, eller søk inspirasjon på nettet. Men husk at det er din egen mening som til syvende og sist er viktigst!

8. Hent inspirasjon fra nettet

Er du usikker på hvilken stil du ønsker deg på kjøkkenet? På nettet, og på bloggen vår, finner du mye god inspirasjon til flotte og moderne kjøkken. Sett sammen flere ideer fra ulike forfattere, og du får ditt helt unike kjøkken.

Vi bruker cookies for at nettstedet skal fungere bra. Når du bruker tjenestene våre, godtar du dette. Les mer om cookies.
Ok