fbpx

Har man kunnskaper nok og innsatsviljen er i boks, så kan man med noen relativt enkle grep fornye kjøkkenet selv. På noen områder vil fagkompetanse stort sett være nødvendig, for eksempel når det kommer til alt innen det elektriske, rør og vann, eller tilpasning av benkeplater og andre spesialløsninger. For deg som ønsker å gjøre det selv kommer vi her med våre ti beste tips for deg som vil fornye ditt eget kjøkken selv.

1. Maling er nøkkelordet

Et kjøkken behøver ikke å være nytt, så lenge det føles nytt. Og da er løsningen ofte ikke lengre unna enn et spann med maling! Velg en helt annen farge enn hva du har i dag, mal både kjøkkenfronter og/eller benkeplaten, veggen og listene. Vi garanterer en helt ny look.

2. Designelementer på overflaten

Enten i kombinasjon med overnevnte punkt, eller alene. For å skape et nytt uttrykk på kjøkkenet, så kan du gå til innkjøp av designelementer, enten det er planter, krydderoppbevaring eller andre smarte og flotte løsninger som gir et nytt uttrykk til kjøkkenet.

3. Fjern eller erstatt enkelte skap

Tradisjonelle kjøkken har ofte overskap som går «hele veien» langs kjøkkenbenken. Men har du egentlig behov for all denne skapplassen, eller kunne det vært fint å «lufte litt»? I så fall kan du erstatte enkelte skapløsninger med hyller, som alene vil gi et stort løft til et gammelt kjøkken.

4. Tenk ny og moderne belysning

Kanskje er det på tide å bytte ut den gamle lysekrona eller taklampen med integrerte spotter. Høres dyrt ut, sier du? Neida, det finnes mange enkle løsninger tilpasset kjøkkenet. Lyslister med dioder som du limer på overskapene eller veggen. Moderne, enkelt og rimelig!

5. Ta et strøk eller en oppgradering på veggen

Visuelt sett så utgjør veggen på kjøkkenet en stor del av «looken». Her kan man enten kjøre et lag med maling for å fornye uttrykket, eller kjøpe «falske fliser» i form av plater som enkelt monteres på veggen. Ikke særlig kostbart, samtidig som det ser bra ut og er enkelt å montere.

6. Skift ut de gamle håndtakene

Dette kan man gjøre i kombinasjon av maling av kjøkkenfronter, eller kanskje man ikke trenger å gjøre noe med frontene i det hele tatt. Håndtakene er mer synlig enn hva man kanskje tror, og håndtak i en annen stil kan være nok til å gi følelsen av et nytt kjøkken.

7. Erstatt benkeplaten

Dette er litt mer komplisert arbeid enn mange av de overnevnte tipsene, men dersom man ikke er født med ti tommeltotter så skal dette være gjennomførbart for mange, kanskje med litt assistanse fra en rørlegger når det kommer til vaskekum. Ny benkeplate vil gi kjøkkenet et skikkelig visuelt løft!

8. Tenk nytt

Det viktigste for å skape en følelse av et nytt kjøkken når man gjør en enkel fornying, er at man tør å strekke seg etter nye ideer og trender. Å bytte fra eggehvit til blank hvit på frontene er kanskje ikke noe vennene dine kommer til å merke seg når de kommer på besøk …

9. Lag og design selv!

Sitter man med litt kreative evner, så kan man selv designe og lage nye gjenstander og elementer til kjøkkenet. Kanskje kan du snekre ditt eget kjøkkenbord, en stilig skjærefjøl eller brødboks, eller en kjøkkentavle hvor familiens måltidsplanlegging kan skje. Her er det bare å sette seg ned og tenke.

10. Hent inspirasjon fra nettet

Selv om disse tipsene nok helt sikkert kan være til hjelp hvis du skal fornye ditt eget kjøkken, så finnes det mye mer inspirasjon på det store nettet. Sjekk Instagram, Pinterest, interiørmagasiner og blogger for gode tips og inspirasjon til enkel kjøkkenfornying. Lykke til!