fbpx

Har man begrenset med areal på kjøkkenet, så er det bare en ting som gjelder. Og det er at man utnytter den plassen som er, kvadratmeter for kvadratmeter, og kanskje ned på centimeternivå. Dette kan man gjøre uten at man nødvendigvis trenger å skape et trangt kjøkken – det handler bare om å utnytte den plassen som er der på best mulig måte. Her kommer vi med våre beste tips til deg som skal pusse opp, men som har begrenset med areal på kjøkkenet til å gjøre det på.

Klappbord som kjøkkenbord

Mange synes det er koselig (og praktisk) med et kjøkkenbord på kjøkkenet, men dette er kanskje det som tar «mest unødvendig» plass dersom man har et lite kjøkken fra før av. Her kan man inngå et kompromiss med seg selv, og gå til anskaffelse av et klappbord som festes på veggen. Når det ikke er i bruk kan det enkelt legges ned, og det vil ikke ta noe plass som helst. En praktisk og moderne løsning for deg med et lite kjøkken.

Skap fra topp til tå

Når man har liten plass å boltre seg på i bredden, så er det ikke sikkert at høyden er noe mindre enn «normalen». De fleste boliger i Norge har en takhøyde på rundt 2,40 meter, og da gjelder det å utnytte denne for å få mest mulig oppbevaringsplass. Her kan man enkelt montere skap helt ned til gulvet, og hele veien opp til taket. Selv om de øverste skapene vil bli vanskelig å nå for folk flest, så kan man her oppbevare ting man ikke bruker altfor ofte. Også drar man bare frem stolen under klappbordet og benytter denne som krakk når man skal hente noe fra øverste hylle!

Integrerte hvitevarer

Har man muligheten så bør man innlemme så mange av hvitevarene som mulig. For eksempel i stedet for å ha et frittstående kjøleskap, så kan man innlemme dette i en skapløsning, som vil gi ekstra oppbevaringsplass på toppen av kjøleskapet. Mikrobølgeovnen kan innlemmes slik at man får ekstra benkeplass, noe som ofte er mangelvare på små kjøkken. Mangel på benkeplass kan utfylles med overnevnte klappbord, slik at man kanskje ikke behøver å ha den minste vasken eller komfyren som finnes.

Smarte skapløsninger

Kjøkkenet blir ikke større enn hva det er, og da gjelder det å bruke den plassen man har tilgjengelig på en smart måte. For eksempel bør ethvert hjørneskap ha en innvendig «karusselordning», slik at man kan oppbevare mest mulig der, samtidig som tilgjengeligheten til det som oppbevares der er enkel. Kanskje har man også en innredning av gammel dato, og kan bytte ut denne med dypere benke-/overskap, som igjen vil gi ekstra lagringsplass. Ofte er overskapene et par titalls centimeter mindre dyp enn benkeplaten, siden dette ser penere ut, men ønsker man et praktisk og lite kjøkken så kan man vurdere dypere overskap for å få mest mulig lagringsplass også der.

Vi bruker cookies for at nettstedet skal fungere bra. Når du bruker tjenestene våre, godtar du dette. Les mer om cookies.
Ok