fbpx

Selv om vi som regel anbefaler å gjenbruke kjøkkenskap og innredning som er i god stand, siden det sjeldent er veldig kostbart å fornye fasaden med fronter, benkeplater og den slags, så vil man enkelte ganger bytte ut hele kjøkkeninnredningen. I disse dager hvor fokuset på miljø, klima og bærekraft aldri har vært større, så er det nok mange som vil synes at det er unødvendig å kaste et fult brukbart kjøkken – bare fordi det er gammelt. Så hvorfor ikke gjenbruke kjøkkenet, for eksempel på en hytte?

Demonter og bruk kjøkkenet selv – eller gi det bort

Har man selv eller noen man kjenner en hytte som kunne ha trengt et nytt kjøkken, så er dette kanskje den mest optimale løsningen for gjenbruk av et gammelt kjøkken. Om frontene er såpass slitte at de ikke kan brukes på nytt, så kan man i det minste demontere alt av benkeskap og overskap for gjenbruk. Eller så kan man kanskje male frontene og gi de nytt liv igjen? Mulighetene er mange, bare man «velger å se de».

Dessuten trenger det ikke være ens egen hytte man «donerer bort» den gamle kjøkkenløsningen til. Via digitale markedskanaler som Facebook og FINN kan man opprette annonser helt gratis, og kanskje kommer noen på døra di etter noen dager for å hente det gamle kjøkkenet ditt. Da sparer du ikke bare turen til dynga for å kaste materialet – du sparer samtidig både penger og miljøet på at den gamle løsningen får forlenget livet sitt med noen år.

Gjenbruk det gamle kjøkkenet med enkel fornying

Dersom du sikler etter et nytt kjøkken, men har et forholdsvis lavt budsjett å forholde deg til, så kan man allikevel få til et godt resultat. Det er nemlig det visuelle som teller mest når man tenker på om et kjøkken ser moderne ut eller ikke, og for det formålet behøver man ikke bytte ut verken benkeplate, benkeskap, hvitevarer eller lignende. I mange tilfeller kan det holde med noen strøk med maling!

Dette avhenger naturligvis av hvilke kjøkkenfronter man har fra før av, og om disse kan males enkelt med et godt resultat. Men hvis så er tilfellet, så er det ikke alt for store jobben. Kanskje kan man til og med male benkeplaten for en ny følelse, og sette opp «falske fliser» på veggen mellom benkeplaten og overskapene. Dette er en billig og enkel prosess, men som vil gi en helt ny «look» til kjøkkenet.

Ønsker man å gå litt mer drastisk til verks, så kan man bytte ut alle kjøkkenfrontene med helt nye, spesialtilpassete fronter. Dette er ofte det beste alternativet dersom de gamle frontene ikke er egnet for maling, eller fordi man rett og slett ikke ønsker å bruke tid på det. Da tar du heller kontakt med oss, og får et godt pristilbud på skreddersydde, moderne kjøkkenfronter som passer til alle typer kjøkken, uansett størrelse på skapene. Det behøver heller ikke koste skjorta, og vil garantert gi deg den samme gode følelsen som om kjøkkenet var splitter nytt!