fbpx

Er du i gang med planlegging av nytt kjøkken? I så fall har du nok mange ideer allerede om hvordan du kan fornye ditt gamle kjøkken, med alt fra nye kjøkkenfronter til ny benkeplate og kanskje også nye hvitevarer. Men det er slettes ikke alle som tenker på de «riktige tingene» når de fornyer kjøkkenet sitt. Kanskje er det på tide å bytte ut de upraktiske kjøkkenskapene med noen nye, og forandre på hengslingen slik at det ene hjørneskapet på kjøkkenet som du aldri bruker faktisk kan gjøre litt nytte for seg?

Plassering av viktige elementer

Når du fornyer kjøkkenet ditt kan det også være gunstig med en ny plassering av sentral elementer. Dersom oppvaskkummen, kokeplaten og kjøleskapet er plassert helt forskjellige steder på kjøkkenet, kan dette være en god anledning til å «samle de» litt mer. Det vil gi deg et mer effektivt kjøkken i bruk. Kanskje bør spiseplassen flyttes nærmere vinduet, for å få litt mer utsikt når måltidet nytes. Og dersom oppvaskmaskinen ikke er i nærheten av oppvaskkummen, er dette en gylden mulighet til å flytte den.

Tenk praktisk – ikke bare stil

Mange moderne kjøkkenløsninger har moduler eller elementer som er såpass «fancy» at de blir meget upraktiske i bruk. For eksempel kan en firkantet vask med helt flat bunn se stilig ut, men være svært upraktisk siden den blant annet vil være vanskeligere å rengjøre ordentlig. Åpne løsninger med hyller fremfor overskap kan se både fint og elegant ut, men er det egentlig noe særlig praktisk når alt støver ned, og du ikke får plass til alle kjøkkenredskapene dine slik at de må stå på kjøkkenbenken og ta plass i stedet?

Velg materiale etter behov

Nå som du skal pusse opp kjøkkenet, vil du naturligvis at det skal se fint ut. Men det kan også være lurt å tenke på at man velger materiale etter behov. Har man for eksempel kjæledyr eller små barn, så kan det være lurt å velge mer solide benkeplater og kjøkkenfronter som tåler litt ekstra. Dette vil naturligvis øke prisen på kjøkkenet, men går man for billige løsninger kan det bli både mye riper og flekker som gjør at det er vanskelig å holde kjøkkenet pent.

Puss opp for deg selv, men husk neste at det kommer en neste eier …

Hvis man har tenkt til å bli boende i boligen en stund etter oppussing av kjøkkenet, så må man naturligvis velge farger og stil som er i harmoni med det man selv synes er pent. Samtidig anbefaler ekspertene at man velger noe nøytralt og stilrent, for kjøkkenet er en viktig del av boligen når den skal selges. Her bør man unngå de mest spesielle løsningene som kan skremme bort potensielle kjøper når man en gang skal selge boligen i fremtiden. Forhør deg gjerne med venner og bekjente hva de tenker om ideene dine, så finner du fort ut om du er på bærtur eller på trygt farvann.