fbpx

Hvor mye koster en bil, eller hvor mye koster en flybillett fra Oslo til København? Svaret er ikke innlysende, ettersom det kommer helt an på. Det samme gjelder for et kjøkken – der svært mange variabler er avgjørende for den totale kostnaden. Allikevel skal vi i denne artikkelen komme med noen generelle pekepinner på hvor mye du kan regne med å måtte betale dersom du ønsker å pusse opp boligens kjøkkeninnredning.

Så mye koster en totalrenovering av et kjøkken

Når det kommer til oppussing av kjøkken, så er det primært to ting som koster. Det ene er innkjøp av materialene og produktene, altså kjøkkenskap, fronter, hvitevarer og så videre. Det andre er kostnaden for å få revet det gamle kjøkkenet og montert opp det nye. Avhengig av hvor mye man kan gjøre selv, vil også derfor den totale kostnaden variere.

I første omgang kan vi se på kostnaden bare for å kjøpe seg et nytt kjøkken. Begynner vi i den billigste enden, så vil et relativt gjennomsnittlig (og ganske så lite) IKEA-kjøkken koste rundt 40 000 kroner i innkjøp. Da har vi beregnet med kjøkkenskap, fronter og rimelige hvitevarer. Velger man en dyrere leverandør av dette, og kanskje har et ganske så stort kjøkken, så vil prisen raskt stige til 150 000 – 200 000 kun i innkjøp. I tillegg må man regne med en utgift på rundt 10 000 kroner eller mer for maling, fliser og annet materiale.

Så kommer det til selve oppussingen. Her kan man spare penger på at man river kjøkkenet selv. Å montere en ny kjøkkeninnredning er ikke noe vi anbefaler med mindre man har gjort det før eller er særlig «handy», men det kan altså spare deg for noen kroner. Avhengig av hvor stort kjøkkenet ditt er og hvor avansert løsningen du har kjøpt deg er, kan man anta at monteringsprisen for et nytt kjøkken vil havne et sted på mellom 15 000 til 40 000 kroner. Da har vi heller ikke tatt med kostnad for elektriker og rørlegger i regnestykket.

Rimeligere løsning til oppussing av kjøkken

Selv et lite og i utgangspunktet billig IKEA-kjøkken vil derfor fort komme på opp mot 100 000 kroner inkludert montering. Sammen med bad er kjøkkenet ofte et av de mest kostbare rommene i hjemmet å pusse opp. Derfor er det nok helt sikkert mange som lurer på om det ikke finnes noen rimeligere måte å skaffe seg et nytt kjøkken på?

Og da har man kommet til riktig sted. For Norsk Kjøkkenfornying AS hjelper deg med nettopp dette. I stedet for å bytte ut fullt brukbare kjøkkenskap og innredninger, skifter vi kun ut frontene, håndtak og andre visuelle elementer i kjøkkenet ditt. Dette vil gjøre at kjøkkenet vil se helt nytt ut, samtidig som man sparer tusenvis av kroner både i innkjøp og montering. Vi spesialtilpasser alle våre fronter og løsninger slik at de passer med din nåværende innredning, uansett årstall og produsent. Ta kontakt med oss for en uforpliktende befaring.