fbpx

Har du lyst til å fornye det gamle kjøkkenet ditt, men sliter å se hva som kan gjøres? I så fall finnes det mange gode inspirasjonskilder der ute, som ikke nødvendigvis behøver å koste skjorta. For i mange tilfeller vil mesteparten av det gamle kjøkkenet ditt kunne bli brukt videre, mens man bare fornyer fasaden og «den ytre delen» av kjøkkenet. Bra for lommeboka, og bra for deg – men hvor skal man finne inspirasjon til disse prosjektene?

Søk inspirasjon på nettet

Vårt beste tips dersom man sliter med kreativiteten og lurer på hva man kan gjøre med sitt eget kjøkken, er rett og slett at man begynner å «Google». Et søk på Google etter inspirasjon kjøkken gir nærmere seks millioner resultater, og mange av de er gode. Her kan man bla i alt fra interiørblogger og Instagram-kontoer til mer profesjonelle magasiner. Her er ikke poenget at man skal verken bestille eller kopiere de nevnte inspirasjonskildene man finner, men man skal rett og slett få en pekepinn på hva man ønsker å gjøre.

Fort vil man nok merke at man tenker «oi, det var stilig» eller «sånn har jeg lyst på». Neste steg blir bare å sette seg ned og notere de ulike elementene man liker, for i de fleste tilfeller vil man sette sammen sitt nye kjøkken basert på ulike elementer man likte fra forskjellige inspirasjonskilder. Og vipps, så var man i gang, og man fant den kreativiteten man kanskje manglet fra starten av.

Hvordan modernisere ditt gamle kjøkken

Dersom man ikke har råd, kunnskap eller rett og slett ønsker å bytte ut hele den gamle kjøkkenløsningen, så kan resultatene som vi snakker om ovenfor enkelt løses med kjøkkenfornying. For på alle bildene du har sett av «drømmekjøkkenet» så vises vel ikke innmaten? Nettopp – det man gjør da er rett og slett at man bytter ut fronter, benkeplater, håndtak og belysning i den stilen man ønsker seg. Det gjør at man slipper å kaste fult fungerende benkeskap og fronter, som betyr mindre arbeid, men ikke minst lavere kostnader.

Denne måten å fornye kjøkkenet på er ikke minst veldig bærekraftig, noe mange har stort fokus på i 2020. Du trenger heller ikke være bekymret for at kjøkkenet ditt er for gammelt slik at det ikke kan fornyes, for de fleste kjøkkenfronter kan spesialbestilles og tilpasses kjøkkenet ditt uansett størrelsen på skapene og frontene.

Hent inspirasjon fra forretningene

Om man ikke synes det er nok med bilder på nettet, så kan man ta turen til de fysiske forretningene som selger kjøkken. Her skal man naturligvis ikke kjøpe noe da det stort sett kun selges komplette kjøkkeninnredninger, men inspirasjonen man får herfra er uvurderlig. Da kan man se litt på ulike fargevalg og profiler, benkeplater, smarte løsninger som erstatning for overskap, eller belysning. Ta gjerne bilder i butikken slik at du kan sette deg ned hjemme etterpå og sammenligne med kjøkkenet du har i dag, og hvordan du tror det hadde blitt med et kjøkken «ala» det du nettopp har vært på befaring av. Deretter er det bare å gå i gang med planleggingen!

Vi bruker cookies for at nettstedet skal fungere bra. Når du bruker tjenestene våre, godtar du dette. Les mer om cookies.
Ok