fbpx

Smarte hjem er virkelig i vinden for tiden, med all den nye teknologien som har blitt såpass god og tilgjengelig at den vanlige mannen i gata kan ta det i bruk. Enten man velger «Alexa», Apple sin «Siri» eller «Google Home» som sin hovedbase for det smarte hjemmet, så finnes det nå uendelige muligheter for å ta digital kontroll over hjemmet sitt på helt nye måter. Vi skal her se nærmere på hva som kan gjøres på kjøkkenet.

Hva er et «smart hjem»?

Et smart hjem er simpelthen et hjem der man gjennom en app eller stemmestyring tar kontroll over boligens digitale produkter. For eksempel ved å styre varme, lys, musikk eller stekeovn gjennom stemmestyring. Som utgangspunkt for et smart hjem trenger man en «hub» hvor alt kontrolleres, og deretter en rekke smarte produkter som kobles til denne huben, det seg være en varmeovn, lyspærer eller et smart lydanlegg. Også på kjøkkenet kan dette komme deg godt i hende.

Smarte produkter til kjøkkenet

For deg som skal pusse opp kjøkkenet i disse dager, så vil det lønne seg å tenke litt på hva som finnes av moderne teknologi. Finnes det for eksempel kjøkkenmaskiner eller hvitevarer som du kan koble til smartanlegget ditt? Hva med en komfyr hvor du kan stemmestyre med ulike innstillinger, som at du kan be den stille seg inn på 225 grader mens du ligger på sofaen? Eller et kjøleskap hvor du får full kontroll via en app på telefonen, som temperaturstyring, kanskje til og med videoovervåkning av innholdet slik at du på butikken kan finne ut hva du faktisk hadde i kjøleskapet fra før av.

Her er det egentlig massevis av muligheter – det finnes smarte varianter av de fleste kjøkkenting i dag. Spesielt belysningen kan det være lurt å «smartifisere», slik at man kan stemmestyre belysningen. Tenker man sikkerhet, så kan røykvarslere med «smarte hjerner» bli en del av det nye kjøkkenet. Og kanskje de eksterne kjøkkenmaskinene man ønsker seg også bør være smarte – her finnes det helt klart mange muligheter.

Hvor mye koster et smart kjøkken?

I utgangspunktet behøver det ikke koste så mye ekstra å gjøre et kjøkken smartere, hvis man uansett har tenkt til å fornye eller pusse opp kjøkkenet. Kostnaden for sistnevnte vil trolig ligge på det samme uansett, men man blir heller nødt til å velge hvitevarer som komfyr og kjøleskap som koster litt ekstra for å få den nyeste teknologien. Skal man legge ny belysning på kjøkkenet under oppussing av det, så kan man velge smarte pærer og løsninger her uten at prislappen nødvendigvis blir veldig mye høyere enn den løsningen man kanskje opprinnelig hadde tenkt til å gå for.

Men akkurat hvor mye man ønsker å legge i det, vil også avgjøre hvor mye det kommer til å koste for et smart kjøkken. Det vi uansett er ganske sikre på, er at hvis du først velger å fornye kjøkkenet ditt når det kommer til det visuelle, så vil det også være en stor praktisk oppgradering dersom du velger å integrere noen moderne og smarte produkter i det.

Vi bruker cookies for at nettstedet skal fungere bra. Når du bruker tjenestene våre, godtar du dette. Les mer om cookies.
Ok