fbpx

Kjøkkenet har i flere århundrer spilt en viktig rolle i norske hjem, og selv om de færreste nok bruker langt mindre tid på matlaging i dag enn hva man gjorde for bare noen tiår siden, så har kjøkkenets posisjon i hjemmet allikevel styrket seg med årene. Nå er ikke bare kjøkkenet et sted hvor man tilbereder mat – her skal det også spises, gjøres lekser, nytes et glass vin og dele erfaringer innad i familien etter en lang dag med jobb, skole og andre fritidssysler.

Kjøkkenøyen som samler familien

Kjøkkenøyen er ikke en ny oppfinnelse, men utover 2000-tallet ser man at stadig flere nordmenn ønsker seg en kjøkkenøy på kjøkkenet sitt. I tillegg til at man får bedre benkeplass (og også skapplass under øyen), får man også et nytt samlepunkt på kjøkkenet som gjør det enklere å holde familien samlet også under hektisk matlaging. Mens mor eller far kokkelerer og forbereder dagens viktigste måltid, kan barna løse lekser på kjøkkenøyen eller bare skravle og fortelle om dagens opplevelser på skolen.

Kjøkkenøyen kan også benyttes som spisebord, og gjør det til en lek å servere middagsmåltidet siden man praktisk talt «står i det» etter at maten er ferdig tilberedt. Skal man pusse opp et gammelt kjøkken, så er det slettes ikke sikkert at man har plass eller mulighet til å sette opp en kjøkkenøy, men kanskje man fjerne en vegg eller to og heller benytte kjøkkenøyen som et skille mellom kjøkkenet og stuen?

Enklere hverdag med et praktisk kjøkken

Når man skal pusse opp kjøkkenet, så bør man også tenke over hvilke upraktiske løsninger som var på det gamle kjøkkenet. Om det er et hjørneskap som aldri blir brukt fordi det er for knotete, eller at benkeplassen reduseres betraktelig grunnet en dum plassering av komfyr eller oppvaskkum en gang i tiden, så er dette anledningen man bør benytte for å løse det. For selv om man kanskje bare tenker å fornye kjøkkenet med nye fronter og håndtak, så kan det være lurt å tenke at man også bør oppgradere kjøkkenet med noen praktiske hensyn.

Kanskje vil dette føre til en langt enklere hverdag, der matpakker skal smøres og middagsmåltider tilberedes. Dessuten skal du ikke se bort fra at både barn og voksne kommer til å benytte kjøkkenet langt oftere dersom det pusses opp – for man vil jo gjerne trives i rommet man oppholder seg i. I en travel hverdag kan det være gull verdt for de voksne å få litt ekstra tid med arvingene mellom jobb og fritidsaktiviteter, og da vil nok alle sette pris på at man kan oppholde seg i et flott og gjennomtenkt kjøkken.

Uansett som du bare ønsker å fornye enkelte deler av kjøkkenet, som kjøkkenfrontene og benkeplaten – eller om du ønsker å utføre noen større, «praktiske inngrep» i kjøkkenet, så kan Norsk Kjøkkenfornying AS hjelpe deg. Ta kontakt med oss for å motta et uforpliktende tilbud, hvor vi gjerne kommer på befaring til deg for å komme med våre tips og anbefalinger til hvordan akkurat ditt kjøkken kan fornyes.