fbpx

Man har lyst til å gjøre noe med kjøkkenet, men hvor skal man begynne? Hva kommer til å matche med øvrig inventar og stil i boligen? Det første man må være klar over er at det ikke er nødvendig å skifte ut hele kjøkkenet for å få et «nytt kjøkken». Med kjøkkenfornying beholder man alt som kan beholdes, fortrinnsvis selve skapene og innmaten i kjøkkeninnredningen. Nå som du vet det kan du egentlig bare begynne å se på fronter og farger – vi kan levere spesialtilpasset til de fleste kjøkken!

Velge farge på kjøkkenet

Det første man bør bestemme seg for er hvilken farge man ønsker på kjøkkenredningen. Her anbefaler vi at man går for noe annet enn hva man allerede har, litt for å virkelig merke at man har fått et nytt kjøkken, men også litt for at fargerike kjøkken er i vinden som aldri før. Spesielt dype, mørke farger har økt i popularitet de seneste årene, men dette må nødvendigvis sees i sammenheng med øvrig inventar og stil i boligen. Hvitt og grått er to tidløse farger som aldri kommer til å gå av moten, og som passer inn i de fleste hjem uten problemer.

Et annet alternativ kan være å kaste seg på «trebølgen». Trestilen er også svært populær om dagen, og gjerne litt mørkere trefarge ser ut til å bli en av bestselgerne også i 2019. Tør man ikke å kjøre tre på samtlige fronter, så kan det være et alternativ å velge en benkeplate med tremønster, mens man holder frontene enkle.

Velge fronter til kjøkkenet

Etter at man har bestemt seg for farger, så kan det være lurt å se litt på det store utvalget av ulike fronter som finnes. Når du fornyer kjøkkenet ditt gjennom oss, så kan vi by på et stort utvalg av ulike fronter som passer til de fleste norske kjøkken. Her kan du velge mellom helt blanke og glatte fronter som også kan brukes uten håndtak (noe som er særlig moderne), eller mer tradisjonelle fronter med tydelige mønstre og perler. Ønsker man noe tidløst vil det trolig være mest fornuftig å gå for glatte fronter uten håndtak, da disse nok vil holde seg moderne i en årrekke fremover.

Tør du tenke nytt?

Der man før i tiden kanskje ønsket å presse inn flest mulig skap på minst mulig plass, så er ikke dette nødvendigvis det man ønsker seg i dag. Luftige kjøkken er noe vi ser stadig mer av, der de tettpakkede overskapene er erstattet med små hyller, dekorasjoner og mektige ventilatorer. Når du først skal fornye kjøkkenet ditt utfordrer vi deg derfor til å tenke nytt – selv om du har overskap på rekke og rad i dag, så er det ikke nødvendigvis slik at kjøkkenet ditt må følge det samme oppsettet etter en fornying. Vårt beste tips her er å hente inspirasjon fra blant annet våre nettsider, eller fra ulike kjøkkenkataloger du finner på nettet.