fbpx

Trendy eller praktisk? Røft eller elegant? Kjøkkenøy eller kjøkkenbord? Når man skal pusse opp kjøkkenet, er det mange valg som skal tas, og man må nok gå noen runder med seg selv før man bestemmer seg. Sliter man med inspirasjonen kan det være greit å ta en titt på hva som er «in» i markedet per nå, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på kjøkkentrendene for 2020.

Farger – eller helt sort

En av de raskest voksende trendene på kjøkkenfronten er flittig bruk av farger. Tidligere var det hvite kjøkken i unike nyanser som preget de mange kjøkken over det ganske land, mens trenden nå har skiftet i retning mer fargerikt. Her er det nok mange som føle frykt bare ved å tenke på at kjøkkenets mange fronter skal fargelegges i skarpe farges rom rosa, rød eller grønn, men her er det viktig å nevne at det ikke nødvendigvis behøver å være de mest «oppmerksomhetsskrikende» fargene som er in i tiden. For sort kan vel regnes som en farge?

For man ser at stadig flere velger en mørk variant når de pusser opp kjøkkenet sitt, og kanskje er det spesielt de yngste boligeierne som går for denne varianten. Og det behøver ikke nødvendigvis være sort som er det mest populære fargevalget, for her finnes det mange varianter av mørk blå som kan passe veldig fint inn på et moderne kjøkken. Kombiner gjerne dette med en lys benkeplate av eik, og du vil ha et kjøkken som holder seg moderne i mange år fremover.

Kjøkkenet – det nye oppholdsrommet

Tradisjonelt sett har kjøkkenet vært rommet der man opphold seg under matlaging, og kanskje under bespisning av måltidet. Dette rommet var sjeldent det man prioriterte når det kom til bruk av boligens areal, der man tidligere ville ha større plass i stue og andre oppholdsrom, og kanskje også på soverommet. I nye boliger bygges kjøkkenet nå like ofte på samme størrelse som stuen, og veldig ofte som en åpning løsning. Man ser at kjøkkenet i dag ofte benyttes av hele familien samtidig, både til matlaging, leksejobbing og øvrige aktiviteter.

Når man skal pusse opp og fornye kjøkkenet kan det derfor være verdt å se på løsninger som utvider arealet. Er det mulig å slå ned en vegg og heller bruke en kjøkkenøy som skille mellom stue og kjøkken, eller finnes det andre fiffige løsninger for å få plass til et spisebord inne på kjøkkenet? At kjøkkenet vil være et av boligens viktigste rom også fremover – det vil vi nesten tør å garantere.

Oppsummert – kjøkkentrender 2020

Store kjøkken med god plass, der farger av eget valg gjerne dominerer, er trender som vil prege kjøkkenverdenen i 2020 og årene fremover. «Røffe» kjøkkenfronter og benkeplater av marmor eller tre er også en stil som ikke vil gå av moten med det første, og stadig mer avanserte kjøkkenvifter gjør at man kan ha et effektivt og stilrent kjøkken uten den tidligere svært så dominerende ventilatoren hengende over komfyren. Men det viktigste er å huske at uansett hvordan trendene beveger seg – så er det lov til å finne sin egen stil.