fbpx

De siste årene har vi sett en stadig voksende trend på kjøkkenet. Og det er at kjøkkenet har blitt det nye «allrommet» i hjemmet, som ikke bare lengre er et åsted for matlaging. Nå samles hele familien rundt kjøkkenøya for leksegjøring, surfing, spilling og mer til. Dette er på ingen måte en trend bare for 2022, men den etablerer seg stadig mer og mer. Sammen med en rekke andre trender for nye kjøkken, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Digitaliseringen fortsetter

Etter å ha lagt bak oss et par år med mye hjemmesitting på grunn av covid-viruset, er det nok mange som har fått ekstra god tid på kjøkkenet. Den ser ut til å ha blitt brukt til å komme opp med nye ideer og tanker om hvordan man kan effektivisere rommet – for digitale løsninger til kjøkkenet er svært in for tiden. Her snakker vi alt fra mekaniske hev/senk-overskap til innebygde løsninger for robotstøvsuger, samt hvitevarer og digitale dingser med all slags moderne muligheter. Er du en «dingse-frik», så kan du altså være sikker på at du følger de moderne trendene i 2022.

Mørke kjøkken fortsatt «in»

Kjøkkenleverandørene forteller om en vedvarende interesse for de mørkeste kjøkkenene. Ikke nødvendigvis helt sort, men også i form av mørk blå eller grå. Denne trenden har vært vedvarende i flere år nå, og ser ikke ut til å avta i det vi nå skriver 2022. Dessuten har hvitevareleverandørene virkelig meldt seg på her, og tilbyr nå et større utvalg med integrerte hvitevarer som matcher fargene fra kjøkkenleverandørene. Det betyr at du nå kan få en helsvart stekeovn som passer langt finere inn en den klassiske med børstet stål på fronten.

Håndverk og nordisk kvalitet

Kjøkken i tre er noe som alltid har vært populært blant nordmenn, og vi ser at hos mange så ligger dette høyt på ønskelisten også i 2022. Tre på kjøkkenet er tidløst samtidig som det kan oppleves som noe retro, men med moderne løsninger av den beste kvaliteten. Kjøkken i treprofil leveres dessuten i utallige farger og mønstre, slik at man også har litt å velge i her.

God kvalitet på kjøkkenet viser seg også å være viktig for mange, der trenden er at man gjerne legger litt ekstra i oppussingen når man først skal bytte ut kjøkkenet.

Fornying fortsatt i vinden

Mens noen foretrekker å bytte ut hele kjøkkenet, så ser vi at trenden med kjøkkenfornying er minst like populære som de foregående år. Med stadig mer fokus på miljøvennlighet, kombinert med økte innkjøpspriser på alt av materiale, så vil nok fornyelse av kjøkkenet bli enda mer populært de kommende årene.

En av de store fordelene med kjøkkenfornying er naturligvis at du kan velge helt selv hvilken trend du ønsker å gå for, ettersom de fleste fronter kan tilpasses den gamle kjøkkeninnredningen din. Med andre ord kan du være sikker på at du får et kjøkken av 2022-standard selv om du beholder den gamle «innmaten».

Vi bruker cookies for at nettstedet skal fungere bra. Når du bruker tjenestene våre, godtar du dette. Les mer om cookies.
Ok