fbpx

Tenker du på å pusse opp kjøkkenet ditt, men vegrer det litt fordi du vet at kjøkkenet fortsatt er «fullstendig brukende»? Mange velger å gjøre en totalrenovering av kjøkkenet for å få en ny og moderne look¸ og ikke nødvendigvis fordi det er slitt, dårlig eller råttent. Dette er naturligvis helt forståelig – men hva hvis vi fortalte deg at det gamle kjøkkenet kunne fortsette å leve? Bare et helt annet sted, naturligvis.

Gammelt kjøkken blir nytt hyttekjøkken

For deg som har egen hytte, så er det ikke noen tvil om hva du skal benytte den gamle kjøkkeninnredningen til. Med mindre du nettopp har renovert hyttekjøkkenet, så kan vi anta at standarden på det gamle kjøkkenet hjemme fortsatt er noen hakk over hyttens innredning. Og hvis den ikke er det, så kan den med litt innsats fort bli det! For eksempel ved å male frontene, bytte ut håndtakene og eventuelt andre små forbedringer.

Det vil naturligvis være en liten jobb å demontere kjøkkenet uten å skade det, og ikke minst montere det igjen. Det kan fort være fristende å bare «rive skiten» for å få en fortest mulig ned, men da må man igjen huske at det verken er miljøvennlig eller bærekraftig å kaste et fullt fungerende kjøkken. Har man ikke hytte selv, så kan man naturligvis legge ut en annonse på FINN.no eller lignende, hvor det helt sikkert vil være interessenter som tar imot en gratis kjøkkeninnredning. Kanskje slipper du da å gjøre jobben med demontering selv også!

Men må du egentlig skifte ut kjøkkeninnredningen…?

Når man først er inne på tanken om å pusse opp kjøkkenet, så er det første spørsmålet man bør stille seg nettopp det vi nevner innledningsvis. Skal man pusse opp fordi kjøkkeninnredningen er slitt eller råtten, eller ønsker man bare et nytt utrykk på kjøkkenet? Om sistnevnte er tilfellet, så vil en kjøkkenfornying helt klart være det beste alternativet. Dette er ikke bare langt rimeligere, ettersom man beholder den samme innmaten og strukturen på kjøkkenet, men det vil også være tidsbesparende ettersom man slipper å demontere hele kjøkkeninnredningen.

Hva er så kjøkkenfornying? Jo, kort forklart så handler det om en rimelig og bærekraftig måte å pusse opp kjøkkenet på. Man erstatter de delene av kjøkkenet som synes, som kjøkkenfrontene, håndtakene, benkeplaten og eventuelt andre detaljer, men benytter de delene (som benkeskap og overskap) som fortsatt holder god stand.

Med litt maling eller kanskje litt flislegging på halvmeteren med vegg over benkeplaten, og kanskje noe ny belysning, så har man plutselig et ganske så nytt kjøkken. Hvitevarene kan også byttes ut, og kan med fordel innlemmes dersom man har muligheten til det når man først bytter det ut. Å pusse opp kjøkkenet på denne måten er et like godt alternativ dersom man ønsker å pusse opp på budsjett som hvis hovedformålet med oppussingen er å gjøre det på en miljøvennlig måte. Og det beste av alt? Hvis man er litt nevenyttig så kan man utføre mer eller mindre hele kjøkkenfornyingen selv, uten behov for å leie inn verken håndverker, elektriker eller rørlegger. Penger spart!

Vi bruker cookies for at nettstedet skal fungere bra. Når du bruker tjenestene våre, godtar du dette. Les mer om cookies.
Ok