Ny kjøkkeninnredning – eller nytt liv til den gamle?

Er du en av de mange som drømmer om ny kjøkkeninnredning, men gruer deg for oppussingsprosessen eller tenker at det blir for dyrt? Da bør du undersøke om det er mulig  å fornye den gamle innredningen i stedet.

Ny kjøkkeninnredning er en stor investering for de fleste, og kanskje nøler du litt med å ta beslutningen — særlig hvis ditt gamle kjøkken egentlig er i god stand, og bare har en stil som er blitt umoderne eller som du er lei av.

Å bytte ut kjøkkeninnredningen er også et temmelig omfattende prosjekt, og i en travel hverdag frister det kanskje ikke å sette husets viktigste rom ut av spill i flere uker.

Men fatt mot: Kjøkkenet ditt kan sannsynligvis bli som nytt både raskere og rimeligere enn du tror.

Gammel kjøkkeninnredning blir som ny

I svært mange kjøkken er det faktisk ikke nødvendig å bytte ut hele innredningen for at rommet skal framstå som flunkende nytt. Ved å fornye bare det som er slitt, kjedelig eller umoderne, kan kjøkkenet ditt få et helt annet uttrykk — og ofte kan jobben gjøres på én dag!

Skapdørene og skuffefrontene er de innredningselementene som har størst betydning for helhetsinntrykket av kjøkkenet. Bare det å bytte ut dører og fronter kan forvandle kjøkkenet ditt fullstendig. Se for eksempel her:

Kjøkkeninspirasjon: Før oppussing

Kjøkkeninspirasjon: Etter oppussing

Benkeplaten er også viktig for helhetsinntrykket, og er dessuten ofte det første elementet som blir slitt og stygt. En ny benkeplate vil i seg selv gi din gamle kjøkkeninnredning et skikkelig løft.

Kan alle gamle kjøkkeninnredninger fornyes?

En del av de som tar kontakt med oss i Norsk Kjøkkenfornying er skeptiske til om det faktisk går an å fornye kjøkkenet deres, men det er utrolig hva vi kan få til på en gammel ramme! Så lenge skrogene er i god teknisk stand, kan praktisk talt alle gamle kjøkkeninnredninger fornyes.

Alle våre løsninger skreddersys til ditt kjøkken og produseres etter mål. Det spiller ingen rolle hvem som har laget din gamle kjøkkeninnredning — vi kan levere dører, fronter og benkeplater til ethvert kjøkken.

Du trenger altså ikke å bekymre deg for at størrelsen på skapdørene ikke skal passe, at hengslene sitter på feil sted, eller at skapdørene vil stikke utenfor benkeplaten, for eksempel.

Fornyingen trenger heller ikke å begrense seg til bare utskifting av dører og fronter, hvis du ønsker å oppgradere mer enn det rent visuelle. For eksempel setter vi ofte inn skuffer der det tidligere var upraktiske, vanskelig tilgjengelige underskap. To gamle skapseksjoner kan erstattes med en bred kolonialskuff, uten at selve rammen trenger å skiftes ut.

Det at alt vi leverer er måltilpasset, gjør det også mulig å forlenge skapdørene opp til taket, uansett hvilken takhøyde du har og hvordan dine gamle overskap er plassert. Dette er en endring mange av kundene våre etterspør. Det er relativt enkelt og rimelig, men resultatet er fantastisk! Toppen på det gamle skapet blir til en ekstra hylle øverst i det nye, og støv/rot på toppen av kjøkkenskapene blir borte.

Kjøkkeninspirasjon: Familien Fjelds kjøkken før renovering

Kjøkkeninspirasjon: Familien Fjelds kjøkken etter renovering

Når vi fornyer en gammel kjøkkeninnredning, bytter vi for øvrig ut alle slitedeler som dørhengsler og skuffeskinner, slik at det nye kjøkkenet ditt skal vare like lenge som om du hadde byttet ut hele innredningen. Da får du samtidig også demping på skuffer og skap, for myk og lydløs lukking.

Det eneste scenariet der fornying av gammel innredning er uegnet, er om kjøkkeninnredningen din er så upraktisk eller slitt at det aller meste må fjernes. Hvis vi må rive ut så mye at det bare blir stående igjen et skap eller to, vil det heller lønne seg å bygge et helt nytt kjøkken.

Lys kjøkkeninnredning fortsatt i skuddet

Svært mange av de som kontakter oss har en mørk, gammel kjøkkeninnredning som de ønsker å erstatte med lysere og mer moderne farger. Enkle, minimalistiske profiler er også en tydelig trend, men vitrinedører står også høyt på ønskelisten hos mange.

Enten du ønsker deg en klassisk eggeskallfarge eller et tidsriktig grått kjøkken, glatte flater eller vitrineskap med sprosser, tror vi du vil finne en modell hos oss som passer for nettopp ditt drømmekjøkken.

Kjøkkeninspirasjon: White decor skapdører og fronter til kjøkken

Vi tar med oss dør- og fargeprøver når vi kommer på befaring, slik at du kan vurdere farger og design i forhold til lyssetting og annet interiør.

Frister det å få ny kjøkkeninnredning på én dag? Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.