fbpx

Trender kommer og går, enten de gjelder klesstiler, mobiltelefoner eller stil på kjøkkeninnredningen. Sammenligner man typiske norske kjøkkenstiler de siste 50 årene, så vil man se markante forskjeller. Bare det siste tiåret vil man kunne se ulikheter – der man for 10 år siden helst skulle ha et hvitt og lyst kjøkken, så tilsier dagens trender at farger på kjøkkenet er i vinden som aldri før.

Fargerike kjøkken i vinden

Hvitt kjøkken har i mange år nå vært en sikker vinner, til irritasjon for oss «fargeglade» som samtidig ønsker å være in. Heldigvis forandrer trender seg, og nå er det ikke lengre noen skam å ha et fargerikt kjøkken. Dype og mørke farger er kanskje det som er mest populært, og vi har nylig fått inn nye kjøkkenfronter i fargen «Duv grønn» som vi tror kommer til å bli et populært valg blant våre kunder. Grønn og blå er to farger vi tror kommer til å dominere mange norske kjøkken de neste årene, sammen med mørk grå som er en tidløs farge.

I tillegg til dette så har også trekjøkkenet kommet på banen igjen. Her finnes det mange ulike alternativer med ulike trestiler og farger, og for deg som søker kjøkkenfornying har vi flere alternativer på lager. Det nyeste tilskuddet til trekjøkkenet innen dører og fronter heter «Valnøtt» og er en dypere trefarge som vil være midt i blinken for deg som skal fornye kjøkkenet og ønsker et tidsriktig og moderne preg på det.

Modell: Solid Farge: Fjord
Modell: Solid Farge: Fjord

Færre skap, mer kunst?

Mens enkelte foretrekker mest mulig skapplass på kjøkkenet og skal aller helst ha skapene helt opp mot taket, så er dette noe i strid med kjøkkentrendene for 2019. Luftige kjøkken blir stadig mer populært, der man erstatter de store overskapene med åpne hyller, en stilig ventilator og kanskje noen planter eller lamper. For deg som har et gammelt kjøkken med slitte skap og fronter kan dette være en ypperlig anledning til å tenke litt nytt. For det er absolutt ikke noe problem å fornye den nedre delen av kjøkkeninnredningen, mens man tenker helt nytt for «overdelen».

Bort med håndtakene

Denne trenden har vært vedvarende i noen år allerede, men vi nevner det allikevel. I 2019 er det slettes ikke nødvendig med håndtak på frontene, og den glatte overflaten er noe svært mange nordmenn har falt for. Også her kan vi by på et par nyheter innen fronter, henholdsvis «Greppa» og «Radie», som er to toppmoderne kjøkkenfronter for deg som vil fornye et gammelt kjøkken. Husk at selv om du har håndtak på frontene i dag, så behøver du ikke nødvendigvis bytte ut hele kjøkkenet for å modernisere deg. Det holder med nye fronter!

 

Uansett hvordan kjøkkenet ditt ser ut i dag, så er det mulig å fornye det. Så lenge innmaten (skapene) er intakte, så kan man bytte ut fronter, håndtak og benkeplater for å få et (tilsynelatende) helt nytt kjøkken. Vi har løsninger som gjør at vi kan levere kjøkkenfornying til nær sagt alle kjøkken. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende befaring!