fbpx

Planlegger du salg av boligen din, men mener at kjøkkenet kunne hatt behov for en oppussing før salget? «De lærde strides» om verdien i å pusse opp et kjøkken før salg, ettersom det ofte er forbundet med større kostnader i et av boligens dyrere rom. Men hva vis vi endrer litt på spillereglene og fornyer kjøkkenet på et budsjett – vil det da lønne seg å pusse opp kjøkkenet før man selger en bolig eller leilighet?

Slik kan du fornye kjøkkenet – billig

I stedet for å gå for en total oppussing av kjøkkenet før salg, ettersom det vil koste flere titalls titusener av kroner som du ofte ikke vil få igjen for ved salget, så kan man heller fornye det som allerede er der. Det behøver ikke å koste særlig mye, ofte under 10 000 kroner avhengig av hva man kan gjøre selv og ønsker å gjøre.

For eksempel så kan man selv kjøpe maling for under 1000-lappen til å skifte farge på kjøkkenfrontene samt veggen mellom benkeskapene og overskapene, samt noen hundrelapper til nye håndtak på skuffer og skapdører. Allerede nå vil man få følelsen av et mer moderne og nyere kjøkken, som eventuelt vil kunne lokke til seg flere personer i en budrunde. Ønsker man å gjøre det lille ekstra så kan man også gjøre noe med benkeplaten, og man trenger heller ikke bytte den ut om man ønsker å spare penger. Kontaktplast er rimelig, og vil gi inntrykk av en helt ny benkeplate i en hvilken som helst ønsket stil.

Andre ting man kan gjøre er å bytte ut belysningen. For eksempel kan gamle lamper erstattes med moderne lyslister med LED-dioder, som garantert vil løfte totalinntrykket av kjøkkenet. Vi anbefaler også enklere styling av kjøkkenet, med urter, saltbørser og annet som kan stå fremme under visning og fotografering av det fornyede kjøkkenet ditt.

Vil det faktisk øke verdien på kjøkkenet?

Det finnes naturligvis ikke noe fasitsvar på dette, men jo mindre penger man bruker på fornyingen før salget, samtidig som det visuelle inntrykket øker «x antall ganger», så er det grunn til å tro at den lille innsatsen man gjør vil kunne betale seg. Dette fordi bildene vil være mer tiltrekkende, som gjør at flere mennesker vil møte opp på visning. Et nyoppusset kjøkken, selv om man kun har brukt et fåtalls tusenlapper på det og noen timer egeninnsats, vil også løfte inntrykket av boligen for de som er på visning.

Dette vil igjen kunne føre til at flere ønsker å legge inn bud på leiligheten, og det kan være nok til at du oppnår en budrunde med et par ekstra bud – og flere titalls tusener av kroner ekstra for salget. Tipset vårt er derfor at man forholder seg edruelig når det kommer til fornying av kjøkken dersom man skal selge bolig, og velger å benytte det allerede eksisterende «rammeverket» i kjøkkenet. Da slipper man å bruke masse penger for noe de nye eierne kanskje ønsker å rive/skifte ut uansett, samtidig som man får et stort nok løft til å gjøre leiligheten eller boligen mer attraktiv for markedet.