fbpx

Kjøkkenet er med sine mange fronter og detaljer et av de mest synlige rommene i en bolig. For mange kanskje også et av de rommene man oppholder seg mest i, og et samlingspunkt for familien. Kanskje begynner kjøkkeninnredningen å bli utdatert og slitt, og man har fundert på å pusse opp kjøkkenet selv for å spare penger.

Men hvor enkelt er egentlig dette, og klarer man å få et bra resultat for en billig penge?

Disse små grepene kan du gjøre selv

Hvis du skal pusse opp kjøkkenet selv på budsjett, så er det en del små grep man kan gjøre for at innredningen skal se noenlunde ny ut. De enkleste grepene er å bytte ut håndtak på dører og lister. I mange tilfeller skal det ikke mer til for å få en ny “look”. Skal man gå mer drastisk til verk, så kan man male frontene selv. Dette forutsetter dog at man har grunnleggende kunnskap innenfor emnet, samtidig som det er noe avhengig av strukturen på nåværende skap- og skuffefronter.

Benkeplaten er også en stor del av det visuelle i et kjøkken. Å bytte ut denne kan ha stor effekt, og behøver heller ikke koste så mye. En benkeplate i laminat er billig, og det er mulig å få spesialtilpassede mål som passer din nåværende innredning. Akkurat når det kommer til montering er ikke dette nødvendigvis like enkelt, og man kan bli nødt til å bytte oppvaskkum og øvrige deler samtidig.

Øvrige ting man kan bytte ut på kjøkkenet uten den helt store kostnaden eller tidsbruken, er for eksempel kjøkkenviften. Denne er forholdsvis enkel å demontere og montere ny, samtidig som det ikke koster det helt store. Er man litt handy så kan man også bytte ut fliser med ferdiglagte panel, som i mange tilfeller vil gi en ny «look”.

Profesjonell kjøkkenfornying til rimelige priser

Har man ikke lyst til å begi seg ut på oppussing av kjøkken selv, så kan det være fornuftig å sette dette bort til noen som kan det bedre. Norsk Kjøkkenfornying tilbyr gratis befaring på kjøkkenet ditt, og kommer gjerne med eksperttips til hva som kan gjøres for å fornye kjøkkenet. Nær sagt alle kjøkken kan fornyes, uansett produsent og årsmodell, forutsatt at innmaten (rammeverket) er intakt.

Dette behøver heller ikke koste så mye, samtidig som det er tidseffektivt. Etter å ha tatt mål av kjøkkenet ditt settes de nye frontene i produksjon, og når materialet er klart, tar det kun én dag å montere de nye frontene.

Her kan man selv velge hvor mye man ønsker å gjøre. Noen vil kun bytte ut frontene, mens andre igjen tar håndtak, benkeplater, oppvaskkum og det som er. Kanskje vil man sette inn noen ekstra skap for å utnytte høyden helt opp mot taket. Legger man sammen tiden man vil bruke på å fornye kjøkkenet selv, kombinert med materialene og utstyret man er nødt til å kjøpe, så vil de fleste finne ut at kjøkkenfornying hos oss faktisk er rimeligere.

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat og befaring av ditt kjøkken!