fbpx

Kjøkkenet er kanskje ikke det rommet i huset man bruker mest tid i, men tiden man bruker der vil man gjerne skal være effektiv. For hvem ønsker å bruke lengre tid enn nødvendig på å lage middag til familien, etter en lang arbeidsdag før ungene skal på fotballtrening? Smarte løsninger på kjøkkenet an være med på å gjøre alt fra middagslagingen i hverdagene, frokosten eller vinkvelden i helgene til en enklere og mer praktisk opplevelse.

Her skal vi se nærmere på en rekke praktiske og smarte løsninger som kan være verdt å ha i bakhodet dersom man vurderer å pusse opp kjøkkenet hjemme.

Avfallssortering i vasken

Hvor mange av oss bruker den vanlige oppvaskkummen som mellomstasjon for biologisk avfall? Enten det er snakk om skallet fra potetene eller matrester man skyller ut, så havner det ofte i vasken, før man i etterkant må brekke seg litt mens man flytter restene over i søppeldunken. Med en smart og moderne løsning for kjøkkenvask følger det med en egen «stasjon» i vasken med en beholder hvor man enkelt kan kaste matrester og lignende under tilberedning av maten.

Smarte produkter også på kjøkkenet

Smarte hjem med alle de ulike «dingsene» som stadig lanseres er virkelig i vinden for tiden. Hvorfor ikke hive seg på bølgen slik at man kan styre alt fra kaffemaskinen og oppvaskmaskinen gjennom en app? De største leverandørene av hvitevarer leverer nær sagt alle typer hvitevarer i smarte utgaver, slik at man for eksempel kan sjekke innholdet i kjøleskapet på en app fra telefonen mens man er butikken, eller forvarme stekeovnen slik at pizzaen kan settes rett inn når man kommer hjem fra jobb.

Coronavennlig vask

Etter over et halvår med pandemi har de fleste blitt godt vante med å vaske hendene vesentlig oftere enn hva de fleste gjorde før. Og ikke minst at man ikke tar på overflater hvor mange andre gjør nettopp det samme. Kanskje ikke et stort problem i hjemmet, men hvorfor ikke skifte ut vasken med et «smart armatur»? Da har man en touch-sensor som gjør at man kan åpne krana uten å skitne til vasken med fett og gris fra matlagingen.

Kjøkkenøy – familiens samlepunkt

Den kanskje smarteste løsningen på et kjøkken, vil være å sette opp en kjøkkenøy. Her kan hele familien samles under matlagingen, enten man deltar eller ikke. Barna kan løse lekser samtidig som mor eller far tilbereder maten, og kanskje hjelpe til innimellom med kutting av grønnsaker eller tilsvarende jobber. Samtidig så kan også kjøkkenøyen benyttes som spisebord, og hvis man har plass nok, kan selve komfyren monteres som en del av øya. Med tallerkener og bestikk i skuffer på øya, så dekker man samtidig på i løpet av et blunk, og hele prosessen rundt det å servere middag ble plutselig veldig mye mer effektiv.