fbpx

Å gjenbruke det gamle kjøkkenet ditt er ikke bare en tjeneste for miljøet, men også for din egen lommebok. Med dagens materialpriser som den seneste tiden har skutt i været, så vil det i hvert fall lønne seg å kunne benytte store deler av det gamle kjøkkenet, selv om man ønsker seg nye farger og et nytt uttrykk.

Men hva bør man egentlig tenke på når man skal fornye det gamle kjøkkenet? Vi har samlet sammen et kneppe med gode råd til deg som vil utføre en kjøkkenfornyelse – så blir jobben din enklere.

Å bestemme utseendet på kjøkkenet

Det første steget er å bestemme hvilken «look» du skal gå for. På hjemmesidene våre finner du mye god inspirasjon, men det er ikke alltid like lett å bestemme seg. Her må du kanskje også ta hensyn til eksisterende kjøkken dersom du ikke skal gjøre en totalfornyelse. Ny farge må nødvendigvis matche med fliser i bakhånd dersom disse ikke skal skiftes ut, og eventuelt med hvitevarer og annet som skal forbli værende i kjøkkeninnredningen.

Men når man først skal gjøre en jobb for å fornye kjøkkenet, så ønsker man kanskje å forandre alt fra benkeplate og fronter til fliser og lister. Det betyr ikke nødvendigvis at du er nødt til å bytte ut alt – for en enkel (og rimelig!) løsning kan for eksempel være å male flisene. Dette vil gi kjøkkenet et helt nytt utrykk, samtidig som både arbeidsinnsatsen og prislappen kan holdes på et lavt nivå.

Benkeplaten er også et element som utgjør en stor del av et kjøkkens utseende, og bare ved å bytte denne vil du sette et helt nytt preg på kjøkkenet. Som nevnt tidligere bør man legge en god plan for hvilken «look» man ønsker totalt sett, for malingen på fliser, fronter og benkeplate må jo nødvendigvis matche hverandre for et godt resultat.

Vær grundig under utførelsen

Dersom du skal gjøre en del av jobben med kjøkkenfornyingen selv, så er det viktig å nevne at et gammelt kjøkken fort kan by på enkelte utfordringer. Målene er ikke nødvendigvis i samsvar med det som selges i dag, så hvis du bare skal bytte ut ett enkelt kjøkkenskap på grunn av slitasje, så er det ikke sikkert at du bare kan løpe til IKEA og kjøpe det. Dessuten kan treverk som har stått i flere tiår være både skeivt og ujevnt, så det er viktig at man tar nøyaktige mål og ikke minst er nøye med alt fra maling, listing og hva det enn måtte være.

Dette er naturligvis en selvfølge for enhver handyman, men det er allikevel viktig å påpeke. Kanskje oppdager man også underveis når man demonterer deler av kjøkkenet at tingenes tilstand ikke var like god som man først antok, og da blir man kanskje nødt til å gjøre en større jobb enn hva man i utgangspunktet var forberedt på. Da kan det kanskje bli behov for å tilkalle noen eksperter – og om behovet skulle være der, så kan du bestille gratis befaring for kjøkkenfornyelse via våre hjemmesider.