fbpx

Kjøkkenet er som kjent et av boligens dyreste rom å pusse opp – men slik behøver det ikke nødvendigvis å være. Følger du våre fem tips for oppussing av kjøkken, så kan resultatet bli knallbra samtidig som regningen ikke blir skremmende høy.

1. Skift ut frontene

På et kjøkken så er det de synlige flatene som avgjør om et kjøkken ser pent ut, nytt ut og generelt bra ut. Skapene er sjeldent veldig slitte, og om de har noen hakk på innsiden, så behøver ikke dette ha noen stor betydning. Derfor vil det beste tipset vårt være når det kommer til billig oppussing av kjøkken, at man skifter ut fronter og håndtak. I mange tilfeller kan man gjøre dette selv, slik at den eneste kostnaden da blir for innkjøp.

2. Et par strøk maling eller flislegging

Kanskje er en ny farge alt man trenger, på veggen mellom benkeplaten og overskapene. Eller veggen som omkranser kjøkkenet – kanskje drister man seg til å prøve en kontrastfarge her som skaper et naturlig skille mellom kjøkken og stue dersom man har åpen løsning i boligen. Det finnes også mange varianter av «falske fliser» som enkelt kan monteres på veggen, som koster lite og gir kjøkkenet et helt nytt og luksuriøst utseende.

3. «Ommøblering»

Kanskje har du mer skapplass en hva du behøver, eller har muligheten til å endre litt på kjøkkenets oppbygging. Kan du for eksempel sette inn et ekstra benkeskap eller kanskje et høyskap, slik at du kan ta ned et par av overskapene og erstatte plassen der med en hylle. Mal veggen bak og fyll hyllen med planter, krydder og annet tilbehør. Erstatter du for eksempel ventilatoren også med en penere en, så har du plutselig et helt nytt kjøkken uten den store kostnaden.

4. Nye hvitevarer

Det behøver ikke nødvendigvis være billig, men det er stadig mulig å gjøre kupp på nye hvitevarer. Har man for eksempel et veldig gammelt kjøleskap, stekeovn og mikrobølgeovn, så kan man følge med på salgene her. Dagens produkter er gjerne mye flottere når det kommer til design, slik at hvis man bytter ut disse hvitevarene som utgjør en stor del av kjøkkenets utseende, vil det føles som et helt nytt kjøkken. Og det beste av alt? Ingen montering er nødvendig – med mindre man har integrerte hvitevarer fra før av, naturligvis.

5. Nye håndtak på skapdører

Kanskje er det ikke mer som skal til, for håndtakene utgjør en stor del av kjøkkenets utseende. Kanskje større enn hva man skulle tro! Her kan man også følge dagens minimalistiske trender, der håndtakene gjerne skal være små og lite synlige, sammenlignet med hva som var trenden tidligere. Som nevnt tidligere kan dette gjerne kombineres med innkjøp av nye kjøkkenfronter, men skal man pusse opp kjøkkenet på et veldig stramt budsjett så kan nye håndtak være en løsning her. Eventuelt kan man også kombinere dette med maling av nåværende skapdører.