fbpx

Mens kjøkkenet tidligere ofte kun ble brukt til matlaging, så har dette rommet fått en mer sentral rolle i norske hjem. Moderne kjøkken brukes i dag som samlingssted, der en stor kjøkkenøy kan samle familien til leksejobbing og ukebladlesing samtidig som mor eller far eksperimenterer med grytene. Kjøkkentrendene har også forandret seg hyppig de seneste årene, og er du en av de som vurderer å pusse opp kjøkkenet? I så fall bør du unngå disse typiske tabbene.

1. Oppussing av kjøkken før salg

Det finnes neppe noe fasitsvar på om det er lurt å pusse opp før man selger boligen, og det vil nok være flere faktorer som påvirker dette. Men de fleste meglere anbefaler sjeldent at man pusser opp et dyrt som kjøkkenet like før et salg. Dette fordi at selv om de løsningene du har tenkt ut tilsynelatende virker meget praktiske i dine øyne, så er det ikke sikkert at potensielle kjøpere tenker det samme. Dette kan også gjelde stilen på kjøkkenet – kanskje har du valgt en gammeldags stil uten at du vet det selv, mens kjøperen ønsker seg en mer moderne stil. Da kan man ende opp med at den nye kjøperen river det splitter nye kjøkkenet like etter overtakelse.

2. Åpen kjøkkenløsning i store boliger

Åpen kjøkken- og stueløsning er en sikker vinner for noen, mens andre igjen ikke kan fordra det. Her vil naturligvis smak og behag spille inn, men vi anbefaler sjeldent at man åpner opp rommet når man pusser opp dersom det ikke allerede er en åpen løsning mellom stue og kjøkken. Dette fordi det kan være vanskelig å knytte sammen de to rommene på en fornuftig måte. Er leiligheten såpass liten at dette er den eneste praktiske løsningen, så blir situasjonen naturligvis annerledes.

3. Plassering av skap og hengsler

Med en godt gjennomtenkt kjøkkenløsning, så tenker man aldri over at det er et slit å åpne en skuffe eller et skap. Pusser man opp kjøkkenet selv, så er det fort gjort å hengsle skapdørene feil vei, eller plassere skuffer og skap på et vis som gjør at åpningen blir særlig knotete. Her er tipset at man tenker på hvordan man beveger seg i rommet, og plasserer hengsler og slagretning deretter.

4. Logisk plassering av viktige elementer

Mange tenker nok ikke på hvordan de skal bruke kjøkkenet i praktisk når de planlegger ny kjøkkenløsning. Her bør man ta utgangspunkt i at de viktigste funksjonene i kjøkkenet skal være nærliggende hverandre, og da tenker vi på henholdsvis koketoppen, kjøleskapet og oppvaskkummen. Disse bør ha relativt kort avstand til hverandre slik at kjøkkenet blir så effektivt som mulig.

5. Undervurder aldri benkeplassen!

Mange har nok tenkt at «såpass mye benkeplass holder da i massevis», for å finne ut det kanskje ikke var helt riktig når kjøkkenet tas i bruk. Mye av benkeplassen forsvinner naturligvis til oppvaskkum og koketopper, og når man lager mat samtidig som kjøkkenbenken er fylt av handleposer, urter, krydder og kanskje et par kjøkkenmaskiner, så kan man aldri få stor nok kjøkkenbenk.

Vi bruker cookies for at nettstedet skal fungere bra. Når du bruker tjenestene våre, godtar du dette. Les mer om cookies.
Ok