fbpx

Ny kjøkkeninnredning – eller nytt liv til den gamle?

 

Har du lenge drømt om ny kjøkkeninnredning, men ikke hatt verken tid eller penger til oppussing og utskiftning av hele kjøkkenet? I så fall kan kjøkkenfornying være gull verdt for deg, der man både sparer miljø, tid og penger samtidig som man får et topp moderne kjøkken.

Skal man totalrenovere kjøkkenløsningen, så er dette et prosjekt som koster mye både i form av tid og penger. I tillegg vil dette i de fleste tilfeller være ganske unødvendig, da innmaten i en kjøkkeninnredning ofte er intakt, mens det som regel er frontene som er slitte eller simpelthen umoderne.

I stedet for å bruke flere uker på å bytte ut kjøkkeninnredningen, der man må ha besøk av både rørleggere, elektrikere og øvrige håndverkere, så kan man utføre en kjøkkenfornying på en til to dager.

For oppussing av kjøkken har aldri vært enklere enn hva det er nå – ei heller rimeligere.

Slik blir den gamle kjøkkeninnredningen din ny

I motsetning til hva mange tror, så er det ikke nødvendig med en totalrenovering av kjøkkenet for å gi rommet et nytt uttrykk. I mange tilfeller holder det å skifte ut frontene (og eventuelt benkeplater) for å få det gamle kjøkkenet til å fremstå med et helt nytt og moderne uttrykk.

Det er nemlig skapdører og skuffefronter som utgjør den største visuelle delen av et kjøkken, og disse kan vanligvis skiftes ut på bare en dag. Se for eksempel kjøkkenet under her, som ble totalforandret bare ved å bytte ut fronter og benkeplater:

kok_vithogblank01

I tillegg til at benkeplatene gir et visuelt inntrykk, så kan de ofte være slitte og stygge etter mange års bruk. Derfor anbefaler vi at man også skifter ut benkeplatene når man fornyer kjøkkenet.

Nær sagt alle kjøkkeninnredninger kan fornyes

Mange har kanskje spesielle kjøkkenløsninger, eller kjøkkener som er såpass gamle at man selv tror at det ikke er mulig å fornye det. Der må man tro om igjen, for den eneste forutsetningen er at selve rammeverket/skroget er i god stand. Hvis dette er tilfellet, så kan nær sagt alle kjøkkeninnredninger fornyes!

Dette fordi vi skreddersyr den nye kjøkkenløsningen etter å ha vært på befaring og tatt mål av kjøkkenet ditt. Hvilken produsent som står bak det originale kjøkkenet ditt, og hvilke størrelser skap og benkeplater har betyr ingenting.

Vi får alle skapdører til å passe, benkeplatene spesialtilpassas og hengslene sitter der de skal. Du trenger heller ikke tenke på dette – våre erfarne kjøkkenfornyere og montører gjør alt det praktiske for deg!

Ønsker du å oppgradere mer enn bare det visuelle, så er dette også mulig. Kanskje har du noen skaprammer som er meget upraktiske og lite funksjonelle – da er det heller ikke noe problem å bytte ut disse. For eksempel kan to gamle skapseksjoner kan erstattes med en bred kolonialskuff, uten at selve rammen trenger å skiftes ut.

Det at alt vi leverer er måltilpasset, gjør det også mulig å forlenge skapdørene opp til taket, uansett hvilken takhøyde du har og hvordan dine gamle overskap er plassert. Dette er trolig den endringen de fleste av våre kunder etterspør. Resultatet blir som regel inntrykk av et helt nytt kjøkken, samtidig som det er relativt enkelt og rimelig løst. Toppen på det gamle skapet blir til en ekstra hylle øverst i det nye, og støv og rot på toppen av kjøkkenskapene er en saga blott.

kok_aggskal01

I tillegg til at vi bytter ut fronter og benkeplater, så skifter vi også ut alle slitedeler. Dette inkluderer dørhengsler, skuffeskinner og mer til, slik at levetiden på kjøkkenet skal være tilsvarende enn hvis du hadde skiftet ut hele innredningen. Mange eldre kjøkken har ikke demping på skuffer, og man vil få en ny kjøkkenhverdag med myk og lydløs lukking av skuffer og skap.

Men er kjøkkenfornying noen gang uegnet? Ja, hvis rammeverket er såpass slitt eller upraktisk at det egentlig ikke bør benyttes videre. Om kun et skap eller to er det som kan brukes, så vil det heller lønne seg å bygge et helt nytt kjøkken.

Lys kjøkkeninnredning fortsatt i vinden

Mens mørke, trefargede kjøkkeninnredninger kanskje var populært før i tiden, så er det lysere og mer moderne farger folk flest ønsker seg nå til dags. Enkle, minimalistiske profiler er i vinden, selv om mange fortsatt tviholder på vitrinedører.

Enten du ønsker deg en klassisk eggeskallfarge eller et tidsriktig grått kjøkken, glatte flater eller vitrineskap med sprosser, tror vi du vil finne en modell hos oss som passer for nettopp ditt drømmekjøkken.

kok_offwhite01

Vi kommer gjerne på et gratis hjemmebesøk hos deg, tar vi har med oss dør- og fargeprøver slik at du kan vurdere farger og design i forhold til lyssetting og annet interiør.

Frister det å få ny kjøkkeninnredning montert på et par dager? Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.

Vi bruker cookies for at nettstedet skal fungere bra. Når du bruker tjenestene våre, godtar du dette. Les mer om cookies.
Ok